שירות נוטריוני מקצועי, אמין ומהיר

הפטר מותנה

איך משיגים מחיקת חובות?

כשאנשים אומרים "מחיקת חובות" הם מתכוונים למעשה להפטר מותנה.
הפטר מותנה הינו המונח המדויק בהליכי פשיטת רגל או הליכי חדלות פרעון של חייב. כדאי להכיר את המונח ואת המשמעויות שלו.

אחרי שאדם מגיש בקשה לפשיטת רגל והיא התקבלה, השלב הבא יהיה להשיג "הפטר מותנה" על-ידי בית-המשפט: הכוונה היא שהחייב אשר נמצא בהליכי פשיטת רגל פטור מכל החובות שצבר.
ההפטר המותנה לא פוטר את האדם מתשלום חובות של קנסות, דוחות חניה, גזר-דין פלילי או חוב עונשי, חובות שהחייב צבר לאחר הליכי פשיטת הרגל, חובות שנוצרו במרמה וחלק מחובות מזונות.
אם כן, לא מספיק לפעול לקבלת הפטר מותנה – חשוב לעשות זאת בדרך הנכונה וליישם עצות מקצועיות.
ההפטר נקבע לכל אדם בהתאם לנסיבות המקרה, תום הלב ומידת שיתוף הפעולה שלו. במידה והאדם פעל בהתאם להליכים והחלטות בית-המשפט שניתנו בעניינו, הקשיב לעצת עורך-דין המיומן בהליכי פשיטת רגל, ביהמ"ש יקבל את בקשתו וייתן הפטר חלוט, מידי או מותנה.
הפטר "מותנה" מתכוון לכך שהוא על תנאי ומותנה בתשלומים שעל החייב לשלם. התשלומים נקבעים מראש בהתאם לנסיבות המקרה, גובה החובות של החייב, מצבו הכלכלי, אופן הסתבכותו הכלכלית, עמדת כונס הנכסים הרשמי והנאמן וכן במידת שיתוף הפעולה של החייב.
לדוגמה, בית-המשפט יכול לקבוע כי יינתן לחייב הפטר אשר מותנה בתשלום סכום המחולק ל-12  תשלומים חודשיים, עם זכות לפרוע את התשלומים מוקדם יותר. ככל שיוכל החייב לפרוע את התשלומים מוקדם יותר, כך הוא ייהנה מהפטר מלא מוקדם יותר.
במהלך תקופת ההפטר המותנה, חלים על החייב אותן הגבלות ומגבלות כמו על כל חייב בהליכי פשיטת רגל. במקרים מסוימים ניתן לבקש פטור מהגשת דוחות חודשיים במהלך תקופת ההפטר המותנה.
מומלץ מאד לפעול לקבלת הפטר באמצעות עו"ד המתמחה בתחום הליכי פשיטת רגל ובעיקר בהכרת החוק החדש – חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי, 2019 שהחליף את פקודת פשיטת הרגל החל מיום 15.9.2019.

עו"ד רוני הראלי, עוסק ומתמחה בתחום פשיטת רגל, הליכי חדלות פירעון, שיקום כלכלי של חייבים ועפ"י החקיקה החדשה.

 נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או ייעוץ משפטי בטלפון 03-6935290

 

לקבלת הצעת מחיר משתלמת
השאר פרטים

דילוג לתוכן