שירות נוטריוני מקצועי, אמין ומהיר

פירוק חברה

פירוק חברה – התנאים שצריכים להתקיים לפתיחת התהליך

פירוק חברה יכול להתבצע מרצון או שלא מרצון על ידי החלטת בית משפט. החברה יכולה ליזום את התהליך לאחר שהיא מגיעה לחדלות פירעון או שהליך זה יכול להיכפות עליה. המטרה בתהליך זה היא לנצל את המשאבים הקיימים של החברה כדי לשלם את החובות וההתחייבויות הכספיות.

למידע נוסף לחצו כאן

כיצד מגיעה חברה להליך של פירוק?

חברה אשר קמה בתום לב ונכונות להצליח מוצאת עצמה לא פעם מול התחייבויות שונות. החל מהלוואות להקמה, הלוואות לשיפור ועד רכישות ב"גרייס". הפעילות של החברה יכולה להיות תקינה, היא תחזיר את חובותיה, אך לא פעם קורה משבר או ניהול לא נכון שמובילים למצב בו היא לא יכולה להשיב את הכספים.

כשמדובר במצב זמני ונראה שלחברה יש אפשרות לחזור לדרך המלך, יתכן והבנקים יציעו הלוואות או פריסה של הלוואות קיימות. במקרה והחברה לא יכולה להשיב את הכספים או במקרה וגורמים חיצוניים או העובדים חושבים כי היא לא תוכל לעמוד בהתחייבויות, יתחיל הליך פשיטת רגל של חברה ופירוקה.

תחילת פירוק חברה

במקרים רבים החברה עצמה תפנה להליך פירוק חברה חדלת פירעון כיוון שהיא יודעת שהיא הגיעה למבוי סתום. ההליך מאפשר את סגירת החברה לאחר תשלומי החובות השונים והוא יכול להתחיל באחד מארבעת המקרים הבאים:

החלטה של בית המשפט

בית המשפט רשאי לקבוע כי החברה תעבור הליך פירוק וזאת לאחר שהיא לא עומדת בהתחייבותה הכלכליות. חשוב להבין כי חברה אשר ממשיכה לפעול על אף שהיא צוברת חובות שהיא לא משלמת ולא יכולה לשלם, עשויה לגרום נזק לגורמים שונים. היא יכולה להמשיך לפנות לספקים חדשים ובכך לצבור עוד חובות. לכן לא פעם ההליך מתבצע לאחר שנעשתה פניה לבית המשפט.

חברה לא פעילה

חברה אשר הוקמה אך לא התחילה את פעילותה לאחר שנה מיום הרישום או שלא הייתה פעילה במהלך השנה האחרונה, רשאית לעבור הליך פירוק. הליך פירוק חברה בע"מ מאפשר למקימי החברה לסגור את ההתחייבויות שלהם כלפי גורמי חוק שונים.

חדלות פירעון

חברה אשר הגיע אל חדלות פירעון יכולה לפנות אל בית המשפט וליזום הליך פירוק. גם ברגע שברור לחברה שהיא לא יכולה להתקיים עוד ולנהל את עסקיה, עליה לעמוד בהתחייבויות הקיימות וזאת על אף שכרגע יתכן ואין לה הכנסות. הליך פירוק חברה חדלת פירעון מאפשר לעצור את הפעילות ואת החובות עד לדיון בנושא.

מן הצדק ומן היושר

סיבה נוספת לפירוק של החברה נקראת "מן הצדק ומן היושר" ואומרת שאם החברה לא יכולה להתנהל בצורה תקינה יש לפרק אותה. הסיבות לכך יכולות להיות שונות כמו סכסוך בין השותפים, קבוצות אינטרס שונות בתוך החברה ועוד.

פירוק חברה

הליך פשיטת רגל של חברה בע"מ – כדאי לדעת

פשיטת רגל של חברה בע"מ יכולה להתבצע במצבים שונים. אם החברה חדלת פירעון והיא לא יכולה עוד להמשיך בפעילות. אם בעלי המניות התכנסו ויחתמו על תצהיר חדלות פירעון ואם הנושים פנו לביצוע ההליך. כלומר, גם כאן ההליך יכול להתחיל ביוזמת החברה עצמה, אך הוא יכול להתחיל ביוזמת גורמים אחרים וחיצוניים.

עם תחילת הפירוק הפעילות של החברה תיעצר. היא לא תוכל לקחת על עצמה התחייבויות כלכליות נוספות אך גם לא תצטרך לשלם את חובותיה עד לגמר ההליך. פשיטת רגל חברה בע"מ תכלול שעבוד של הנכסים שיש לחברה וחלוקה על פי עקרון השוויון ועיקרון העדיפות. יש לציין כי במקרה של פירוק מרצון התהליך יתנהל מול רשם החברות בלבד ולא בבית המשפט.

 נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או ייעוץ משפטי בטלפון 03-6935290

לקבלת הצעת מחיר משתלמת
השאר פרטים

דילוג לתוכן